Når det går som smurt for den ene men ikke den anden

Mange unge aftaler at starte på samme studie, før de overhovedet ved, om de er kommet ind. Men hvordan går det, når det lykkedes for den ene og ikke den anden?

Af Andreas Frederik Rune Wentoft

For et år siden fandt Carl Nielsen ud af, han skulle være journalist.  Eller det vil sige, ideen blev plantet af en nær ven, der fik smittet Carl Nielsen med Journalist-bakterien.                                                                                ”Jeg vil gerne være en del af at formidle til læserne og til befolkningen.” Siger han med et underspillet smil.                                              Carl Nielsen søgte ind på DMJX samme år han fik ideen, og strøg direkte ind. Det var desværre ikke helt det samme, der skete for Carl Nielsens ven. Det var nemlig kun Carl Nielsen der kom ind, hvilket gav en anelse prekær situation, da Carl Nielsen var flyttet sammen med vennen nogle måneder inden prøven.                                                              ”Han var glad på mine vegne, og valgte selv at starte på Informationsvidenskab, så der var ingen spænding i luften.”                        Okay, måske var situationen ikke helt så ”prekær” alligevel, hvilket man ellers kunne tro. Men hvordan kunne det så være? Jo, Carl Nielsen fortæller, at udover at være hans sambo så havde de på dette tidspunkt været venner på den gode side af fem år, og havde derfor et tæt bånd. Det var altså to meget afklarede drenge der tog til prøven i april.

dsc_0087

Carl Nielsen foran hans nye skole.

Eftertænksomhed kan redde meget

Den hårde frasortering på DMJX havde promptet de to eftertænksomme drenge, til at diskutere hvordan de skulle tackle situationen, hvis nu den ene kom ind, og den anden ikke gjorde. Der var en klar forventning om at holde den gode stemning, og et ønske om at kunne glæde sig på hinandens vegne.                                                           Carl Nielsen fortæller også, at siden de havde været venner i deres fælles hjemby, og sammen var flyttet til Aarhus, havde de en betryggende effekt på hinanden. Det er et kæmpe plus at have noget velkendt blandt de nye indtryk, og måske endnu mere alle de nye mennesker.                                                                                                                       Carl Nielsen har i skrivende stund gået på DMJX i 11 dage, og synes det lover godt. Han vil dog ikke sige om det 100% er ham, men tilføjer at det vil tiden jo vise.

2109 tegn med mellemrum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *